En GPS-klocka är ett smart sätt att kunna hålla reda på barn som är ute och leker eller umgås med sina kompisar någon annanstans än i hemmet. Även om det också finns modeller från Safekid som har inbyggd telefon-funktion så är det GPS som är den stora fördelen tillsammans med det behändiga formatet.

Klocka plus GPS

Klockan fäster du runt barnets handled, precis som en vanlig klocka. Den digitala skärmen kan också visa tid, både analogt och digitalt.

Den riktigt smarta finessen är dock den inbyggda GPS-funktion. Med hjälp av ett SIM-kort i klockan så går platsen alltid att spåra. Detta gör du som förälder genom en smart app som är helt gratis att ladda ner.

Istället för smartphone

Det finns många fördelar med att välja en GPS-klocka istället för en smartphone. Barn kommer förr eller senare upptäcka telefoner. Därefter dröjer det i regel inte länge innan de fastnar för både spel och annat på nätet genom telefonen. Den så kallade skärmtiden blir aldrig ett problem med en GPS-klocka.

Samtidigt erbjuder den för barnet ett bra sätt att lära sig klockan. För dig som förälder blir den också en trygghet eftersom du alltid kommer veta exakt var ditt barn är.