Utbudet och variationen av elektroniska leksaker ökar ständigt. På nätet finner du nästan hur mycket som helst numera. Allt från batteridrivna musikinstrument till pedagogiska leksaker som lär ditt barn att läsa och skriva och så vidare.

De kan helt klart vara till stor nytta för barns utveckling och inlärning eftersom de ofta främjar fantasi, språkförmåga och fingerfärdighet. Det finns därmed många fördelar med batteridrivna leksaker.

Att tänka på

Du bör aldrig lämna förbrukade batterier i leksaker eftersom de kan börja läcka frätande ämnen. Tyvärr är det inte alls ovanligt att barn sväljer litiumbatterier. De orsakar dessvärre inte sällan allvarliga skador på mag- och tarmsystemet och leder ibland till och med till dödsfall.

Därutöver finns risken att äldre litiumbatterier börjar brinna. Risken är liten, men det ändå viktig att du tänker på det.

Flitig förbrukning

Batteridrivna leksaker förbrukar energi ganska snabbt. Därför är det klokt att tänka på att man väljer rätt sorts batterier till sina leksaker. Det perfekta batteriet har en bra balans mellan livslängd, kapacitet och kostnad. Helst har det förstås även minsta möjliga skadliga miljöpåverkan.

Om du söker batteridrivna leksaker så beställ på nätet. Då får du oftast ett större utbud att välja mellan och lättare att få en god överblick över de batterier som finns tillgängliga på marknaden.