Ny cykel till något av barnen

Det är såklart viktigt att ditt barn har en säker cykeln. När det är dags att köpa ny cykel till något av barnen finns det därför en del saker du behöver tänka på och här nedan går vi igenom några av dem.

Att tänka på när du köper ny cykel

Givetvis ska cykeln ha rätt storlek för ditt barn och du borde inte köpa en cykel som ditt barn kan växa i. En cykel som inte riktigt passar i storlek gör det nämligen svårare för barnet att hålla balansen.

Visst kan det vara bra att spara några slantar på en billigare cykel, men när det kommer till att köpa cykel till ditt barn är kvalitet inget du bör tumma på. Det inte minst för säkerhetsaspektens skull, men också för att du slipper problem med rost och kedjor som glappar.

Tänk också på att sadel och pedaler inte ska vara hala, eftersom barnet då lätt kan halka. Se därför till att de ger barnet ett bra och bekvämt fäste.

Köp barncykel på nätet

Oftast är det enklare att handla online. Du får en bättre översikt och kan lättare jämföra cykelns kvalitet och pris. Hos Cykloteket hittar du flera cyklar för barn med hög kvalitet. De har såklart också alla olika cykeltillbehör du kan tänkas behöva.