Oavsett vilken typ av test som du vill använda, sticktester, stavar eller digitala graviditetstester, så går det enkelt att köpa test online till ett lågt pris.

Hur fungerar graviditetstest?

Att veta om man är gravid är numera än ganska enkel procedur. Det finns ett stort utbud av bra tester som du kan köp online till ett bra pris. När du är gravid så ändras hormonerna i din kropp och ett speciellt hormon (hCG) ökar kraftigt i samband med graviditet. Halten av hCG-halten kan spåras i blod och urin och det är detta hormon som mäts i graviditetstest.

Graviditetstest kan utföras hemma och det finns lite olika sätt som testen utförs på. En graviditetstestsstav består av en teststicka som är insatt i ett plasthölster. Du kissar direkt på den sugande delen och behöver inte samla upp urin i ett provrör. Om du önskar använda en sticka så måste du först samla upp ett urinprov som du sedan sticker ned teststickan i.

Digitala graviditetstest ger ett besked som är enkelt att avläsa, exempelvis så ger digitala test från Clearblue besked i form av en `eller – symbol. Det finns också ett test med veckoindikator där orden gravid eller inte gravid kommer upp. Digitala graviditetstest är också lätta att använda – du kissar på uppsugningsdelen på testet.

Gör dock aldrig avkall på kvaliteten när du köper ett graviditetstest och använd en bra onlinebutik för att göra ditt inköp, exempelvis graviditetskollen. De har billiga graviditetstester men ruckar inte på kvaliteten. Ett tidigt graviditetstest är också mindre säkert än ett test som görs lite senare.
Om du får ett positivt svar så kontakta din barnmorska eller din närmsta gynekologavdelning för att få det bekräftat.

Kvalitetstest

Clearblue tillverkar pålitliga ägglossningstest, graviditetstest och fertilitetsmonitorer. Deras vanliga och digitala test är pålitliga på mer än 99%. BabyPlan är ett annat välkänt märke som har test där du upp 4 dagar innan din förväntade menstruation kan få ett besked om en graviditet. Deras test har en tillförlitlighet på över 99%.

Sveriges mest kända kondommärke RFSU står bakom graviditetsstaven som indikerar om du är gravid redan 6 dagar efter en eventuell befruktning.