Att planera ett barnkalas bör vara roligt och inte innebära en massa onödig stress. Med lite smarta och praktiska tips blir det hela mycket lättare!

Lekar och aktiviteter

Eftersom barn av naturen har mycket energi är det smart att ha organiserade lekar där barnen får röra på sig. Du kan till exempel anordna dans-stop eller någon slags stafett (om ni är utomhus).

När barnen har fått springa av sig är det oftast lättare att få dem att sitta still för till exempel presentöppning. Läs vidare onine för fler smarta tips som gör att barnkalaset blir lyckat!

Vänta med bakverk och godis till sist

Barn blir lätt överaktiva av socker, som du säkerligen redan vet om. Det kan därför vara smart att vänta med tårta och andra bakverk. Fiskedammen bör du ha som allra sista aktivitet innan barnen går hem.

Att baka både tårta och annat kan vara en rolig aktivitet att göra med ditt eget barn innan kalaset. Med rätt dekorationer blir dina bakverk uppskattade av både stora och små.

Det finns ingen regel som säger att godispåsen måste innehålla bara godis. Du kan lägga i en liten leksak hitta något spännande för att minska mängden godis. Det brukar vara väldigt uppskattat av både barn och föräldrar!