Du som söker presenttips till barn känner dig ofta rådvill. Det kan vara svårt att veta vad du ska ge – vad intresserar barn idag? Ännu svårare är presenter till tonåringar, som ofta lever i sin egen värld med intressen du kanske vet väldigt lite om.

Undvika skärmtid

Det blir allt vanligare bland barn och unga att byta ut leksaker mot mobiler och surfplattor. Det finns däremot forskning som visar att för mycket skärmtid kan ha en mycket negativ påverkan på barns hjärnor. Som förälder kan det vara svårt att veta hur du ska få dina barn och ungdomar att göra något annat än att sitta vid skärmen. Därför kan det vara en god idé att byta ut skärmarna mot roliga och engagerande leksaker, exempelvis pussel eller målarböcker.

Olika leksaker

Det finns en mycket stor variation när det kommer till leksaker. Allt från pussel och dockor till målarböcker och lera. Utöver detta finns det också leksaker som är gjorda specifikt för att hjälpa till med barns utveckling. Det finns mycket information online gällande hur leksaker kan engagera barn på olika sätt. För att underlätta handlingen kan du göra din leksaksshopping online, ta en titt här.