Alla har vi våra olika jultraditioner och för de flesta så börjar planeringen och att pynta vid första advent. Vissa kanske börjar tidigare än så och det är väl helt ok. Huvudsaken är att man gör det som man tycker om och som gör att det blir en mysigt tid under julen.

Vi säger ofta att detta är barnens högtid och det stämmer mycket väl. Vem minns inte sin egen barndoms jular. Den spänningen när allt pynt skulle fram och man satt och julpysslade på skolan. Även här så har vi olika traditioner och vad som ska plockas fram. Kanske ni har skapa egna traditioner efter det att man flyttade hemifrån och skaffade egen familj. Kanske man vill förnya sig och köpa sig något nytt detta år. Även om man har farmors gamla julstjärna i något fönster så kanske man vill hänga upp någon annan i ett annat fönster.

Det gäller att planera för julen i god tid och att börja vid första advent kan vara en bra tid att påbörja det hela. Det är mycket som ska göras till julafton och se till att involvera barnen även i saker som kanske inte är så roliga. Exempelvis så kan d om de har åldern inne städa sia egna rum innan jul. De kan även få pynta det med olika dekorationer som de vill ha det. Så klart så får man ha ett öga på det de gör men de kan få helt och hållet bestämma hur de vill ha sitt rum till jul.