Trevlig hobby tillsammans med de lite äldre barnen

Plastbyggsatser eller träbyggsatser kan vara för dig som är lite äldre men även för dina barn. Här har ni en rolig hobby ni kan pyssla med tillsammans. Välj mellan flyg, skepp eller bilar genom att handla online.

Modellbygge som hobby

Du som gillar att pilla och ha en hobby där du behöver koncentrera dig gillar säkert modellbygge. Trots att det kräver koncentration kan det samtidigt vara avslappnande. Genom att koncentrera dig på de olika byggena kan du släppa omvärlden för en stund. Med hjälp av byggsatser kan du skapa otroliga föremål, till exempel stora fartyg.

Något att tänka på då du börjar med modellbygge är att inte ha för stora förhoppningar. Det kan ta ett tag innan du kommer igång med byggandet, som med det mesta här i livet. Börja med en enklare byggsats för att komma igång. Då du är varmare i kläderna kan du sedan satsa på mer krävande byggen. Var heller inte för snabb när du börjar, det leder snabbt till slarv, det gäller också om du redan hållit på med byggande ett tag.

Tävla i modellbygge

Det behöver inte enbart vara en hobby i källaren att bygga modeller, du kan även tävla i det. Varje år anordnas det tre stora tävlingar för modellbyggare, i Göteborg, Malmö och Stockholm.