Bra motion för barnen

Det är ingen hemlighet att barn ska röra mycket på sig för att må bra. Frågan är vilken typ av motion som passar barnen?

Hockey

En sport där barnen har mycket skydd, så det gör ingenting om de ramlar på isen. Hockey fostrar också barn till att förstå och uppskatta lagsport och att jobba tillsammans. Som förälder kan det vara kul att delta i föreningen och ett sätt att lära känna barnens nya kompisar. Sporten kan kännas avskräckande på grund priset men som du ser på Sticksonline.se behöver inte utrustningen kosta multum. Det går att hitta klubbor och skridskor av bra kvalité och samtidigt tumma lite på priset.

Friidrott

Om ditt barn inte tycker om lagsporter kan friidrott vara nyckeln till bättre hälsa. Barnet får chansen att testa flera olika idrotter och se om de har en fallenhet för en eller flera. Om de är multitalanger är sjukampen perfekt träning. Friidrott innebär dock att föräldrarna måste se till att sätta tempo, det finns en ökad risk för skador och det är lätt för barnen att överträna. Får en tränare upp ögonen för barnet är det viktigt att ha en hälsosam träningsplan, barn klarar inte av att träna som eliten.

Lek

I sista fall, om barnen inte tycker om sport, är att hitta på aktiva lekar. Bjuda in andra barn så de kan leka tillsammans. En bra cykel bjuder in till cykelturer som kan vara i flera timmar. Du får också chansen att komma ut och röra på dig, avsätt lite tid varje kväll för att busa på gården eller hitta aktiva lekar inomhus som ni kan göra.